Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Podrška mladim muzičkim talentima

11.08.2021

11082021-mksmIzrazivši veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima perspektivnog Hodžića, ministar Muratović je obećao da će resorno ministarstvo i u narednom periodu pružati maksimalnu podršku mladim talentima.
Hodžić je student treće godine Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, smjer harmonika. Ostvario je zapažene rezultate te nastupio na mnogim prestižnim, kako domaćim tako i internacionalnim takmičenjima.

Kao solista, član kamernog ansambla, orkestra i mješovitog hora Hodžić je sudjelovao na mnogim koncertima i takmičenjima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, osvojivši mnoštvo nagrada i priznanja te osvojio niz laureatskih i prvih nagrada na više internacionalnih takmičenja, od kojih se među značajnijim ističu: laureat (pobjednik kategorije i cjelokupnog takmičenja) na Sedmom Internacionalnom festival "Ohrid te sakam" u Sjevernoj Makedoniji, laureat na XXII Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Loznici (Srbija), prva nagrada na VI Internacionalnom festivalu harmonike u Grazu (Austrija), dok krunu ovogodišnjeg uspjeha predstavlja dvostruka laureatska nagrada na "11. Internacionalnom festivalu Akordeon art + 2021" u disciplinama harmonika i klavirski praktikum, te laureatska nagrada na "Danima harmonike" u Ugljeviku, kojom je direktno izabran za predstavnika Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Svjetskom kupu harmonike, u seniorskoj kategoriji.