Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Premijer Hodžić prisustvovao obilježavanju 45. godišnjice Ekonomskog fakulteta

02.12.2021

Ekonomski fakultet 01 02 12 2021Bila je ovo prilika da se prisutni prisjete razvojnog puta Fakulteta, te da se ukaže na njegove potencijale i ulogu koju ima i moju može da ima u savremenom društvu. Oslanjajući se na 45-ogodišnju tradiciju rada Fkulteta u Brčkom i Tuzli, na dostignuti razvoj kadrovske osnove i dostignuća u naučno - nastavnom i istraživačkom radu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli je danas dostigao nivo koji ga zajedno sa još nekoliko ekonomskih fakulteta svrstava u sami vrh mreže ekonomskih fakulteta u Bosni i Hercegovini, rečeno je danas.

Premijer Hodžić je u svom obraćanju, uz čestitke podovom današnjeg jubileja, istaknuo značaj kojeg Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli ima, ne samo u okvirima tuzlanske regije i Bosne i Hercegovine, nego i mnogo šire.

Na kraju današnje svečanosti dekanica Fakulteta Meldina Kokorivić Jukan je zaslužnim pojedincima, institucijama i kompanijama koje su u posljednjih pet godina doprinijeli razvoju i afirmaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli uručila prigodne zahvalnice.


{webgallery}Ekonomski fakultet 02 02 12 2021Ekonomski fakultet 03 02 12 2021Ekonomski fakultet 01 02 12 2021{/webgallery}