Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Pola miliona KM srednjim preduzećima sa područja TK

18.10.2021

mp ugovori srednja pred 1Srednja preduzeća ovim će sredstvima moći nabaviti opremu, alate i repromaterijal. Srednji subjekti male privrede su fizička i pravna lica koja upošljavaju prosječno godišnje manje od 250 osoba.

Naglasivši da je riječ o budžetskoj poziciji koja se prije svega bazira na ravnomjernom razvoju Tuzlanskog kantona ministar Hodžić je rekao da su danas okupili predstavnike preduzeća koji zapošljavaju 3.500 radnika a ukupna sredstva koja objedinjuju sve danas potpisane ugovore iznose pola miliona KM.

Ministarstvo privrede TK je po projektu „Subvencije mikro, malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, alata i repromaterijala" odobrilo ukupan iznos od 2 miliona KM od kojih je 500.000 KM odobreno za 32 srednja preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona. Ovim Ministarstvo želi doprinjeti održivosti, rastu i razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, uzevši u obzir poslovanje navedenih privrednih subjekata u uslovima pandemije COVID-19 na području Kantona.

Prema riječima ministra Hodžića ove se godine javilo mnogo više aplikanata nego prethodne a uveden je, na sugestiju privrednika, i sedmi program subvencioniranja dažbina odn. poreza na plaće da bi se ublažile negativne posljedice izazvane koronavirusom na području TK.


{webgallery}mp ugovori srednja pred 2mp ugovori srednja predmp ugovori srednja pred 1{/webgallery}